Saturday, July 11, 2009

Kako narediti Pad Thai (praženi rezanci po Tajsko)

Kako narediti Pad Thai (praženi rezanci po Tajsko)



Danes vam bom pokazal, kako naj skuhamo eno izmed najbolj priljubljenih tajskih jedi za tujce. To se imenuje "Pad Thai" ali praženi rezanci po Tajsko. To ni tako težko skuhati, vendar gre za malo prizadevanja pri pripravi sestavin. Če sem iskren z vami, bom malo goljufal danes. Lokalne Pad Thai stojnice vljudno dajo vse sestavine in tudi dovolijo, da lahko gledamo način kuhanja. Vendar nam ne pove skrivnostnih sestavin za omako. To je tisto, kar je na stojnicah bolj priljubljeno kot v drugih okoli tega območja. Sestavine lahko vidite spodaj, od zgoraj, in gredo v smeri urinega kazalca, praženi arašidi, riž, sveži rezanci (sen jan), nasoljeni kitajska redkvica, pečen tofu, rdeča šalotka, posušene kozice, sveža 2 jajca, kozice. Ponavadi je eno jajce na krožniku. Na levi strani si lahko ogledate kitajski drobnjak, kalčki in narezano limono. Nekateri ljudje uporabljajo česen namesto rdeče šalotke. Prav tako sem včasih videl piščanca namesto bolj priljubljenih kozic.









Rezance pripravimo po navodilih na embalaži. Če jih je potrebno skuhati, jih na koncu ne odlijemo, ampak pustimo v vodi, da se ne zlepijo. V voku segrejemo olje.
Dodamo rdečo šalotko ter kuhamo do dišečega. Nato dodamo sveže kozice, nasoljeno retkvico, tofu in suhe kozice. Dobro mešamo ves čas. Premaknemo sestavine na ene strano voka in potem zlijemo dva jajca v vok. Kuhajte približno minuto, nato pa zmešajte jajci v mešanico z drugimi sestavinami. Premaknite na eno stran znova. Dodajte riž, sveže rezance. Če uporabljate posušene rezance jih morate namakati v vodi približno 10 minut. Nato dodamo tamarind pasto in skrivnostno omako. Prilagodite si, da vam je všeč okus z dodajanjem sojine omake ali ribje omake in sladkor. Mešajte dokler rezanci ne postanejo suhi. Zdaj premešamo vse sestavine skupaj. Nazadnje se doda kitajski drobnjak in kalčki zmešajte to vse skupaj, ni pa potrebno dodatno kuhati.. Postrežite s svežo zelenjavo, mletimi praženimi arašidi in rezino limete. Mislim, da je naš okus ravno tako dober kot je prava stvar!

Kot vedno, na Tajskem, dišave, kot so sladkor, poper-chili, kis in ribje omake so na voljo na vaši mizi po vašem osebnem okusu. Nekateri ljudje dodamo poper ali več sladkorja.

Če želite imeti eno izmed najboljših tajskih knjig z recepti za tajsko kuhinjo vam priporočam knjigo s štirimi BREZPLAČNIMI ODLIČNIMI BONUSI !!!
Več si preberite na njeni uradni spletni strani- kliknite na sliko ali spodnjo povezavo !

Naročite zdaj !!!

No comments:

Post a Comment